Menu

Pædofil

Pædofili - Hvad gør Vejen Sportsforening

 

Vejen Sportsforening prioriterer børns sikkerhed mod pædofili under deres udøvelse af idræt i idrætsforeningen meget højt.

Vi vil, når en ny træner / leder starter kontrollere, hvorvidt den pågældende træner / leder er dømt for pædofili i form af blufærdighedskrænkelse eller deciderede seksuelle overgreb mod børn under 15 år.

Forebyggelse er som bekendt altid bedre en helbredelse, og vi opfordrer derfor samtidig til, at emnet kan drøftes i en aktuel, tæt og åben dialog mellem forældre, trænere og ledere, der dog skal forstå, at mennesker kan have forskellige grænser for graden af fysisk kontakt mellem voksne og børn.

Politiet og de sociale myndigheder har stor erfaring på området. Vi videregiver sager til myndighederne eller DIF (Danmarks Idræts-Forbund) , såfremt vi ikke selv mener at have erfaring eller kompetence til at håndtere en given situation eller at en sag vurderes at være grænseoverskridende, og at det dermed kan være tale om pædofili.

Det er lovpligtigt for idrætsforeninger at indhente børneattester på trænere, instruktører og ledere, før de ansættes til at have direkte kontakt med børn under 15 år. En børneattest indeholder oplysninger om en eller flere af følgende typer af straffelovsovertrædelser:

 • Incest, samleje eller anden kønslig omgang med børn under 15 år
 • Udbredelse eller besiddelse af børnepornografi
 • Blufærdighedskrænkelse over for børn under 15 år.

Oplysningerne fås fra Det Centrale Kriminalregister, og er fortrolige og underlagt tavshedspligt, og skal derfor behandles på en betryggende måde for alle parter baseret på objektivitet og konsekvens.

Bestyrelsesmedlemmer, udvalgsmedlemmer, kantinepersonale og andre, som ikke har direkte kontakt med børn under 15 år i det daglige idrætsarbejde, er ikke omfattet af lov om børneattester.

 

Klubnyt 12. december kl. 12:41
Modstanderne til foråret er fundet Vejens to bedste seniorhold lægger ud på hjemmebane
Klubnyt
04. november kl. 17:10 Føring sat over styr
Klubnyt
28. oktober kl. 18:42 Sejr i vild dyst
Klubnyt
25. oktober kl. 21:34 Bestyrelsen er stadig ikke på plads
Klubnyt
22. oktober kl. 19:45 Oprykningen er sikret

Oversigt Klubben og Forældre

Nyheder fra DBU Jylland

Nyheder fra Bold.dk

Seneste nyheder

 • Klubnyt
  Modstanderne til foråret er fundet
 • Klubnyt
  Føring sat over styr
 • Klubnyt
  Sejr i vild dyst